Bellanpuisto

 

Kymmenen uutta padelkenttää Bellanrantaan

22.02.2021

Kymmenen uutta padelkenttää Bellanrantaan

Padel rantautui Kuopioon tasan vuosi sitten helmikuussa kun Padel Club Finland avasi kaupungin ensimmäiset sisäpelikentät Bellanrantaan. Padelin suosio Kuopiossa on kasvanut vuodessa räjähdysmäisesti ja tällä hetkellä tiloista ja harrastusvuoroista on pulaa. Padel Club Finland ja Padel Bellanpuisto vastaavat tähän kysyntään avaamalla nykyisen neljän kentän lisäksi kymmenen uutta kenttää Bellanrantaan tämän vuoden aikana.

Bellanpuistoon avataan kesäkuun alussa kaksi uutta ulkokenttää nykyisten kahden ulkokentän lisäksi. Vuoden loppuun mennessä Bellanrannan padelklubin naapuriin rakentuu uusi padelkeskus, johon on tulossa kahdeksan World Padel Tour -tasoista padelkenttää.

Padelista tuli ilmiö alle vuodessa

Uutta lajia tulivat etujoukkoina kokeilemaan monen muun mailapelin urheilijat ja ne, jotka olivat tutustuneet lajiin Espanjan lomamatkoillaan. Syksyllä 2020 laji lähti räjähdysmäiseen kasvuun kun sana levisi koukuttavasta, matalankynnyksen lajista kaveri- ja työporukoihin.

”Emme olisi osanneet kuvitella vuosi sitten Bellanrannan padelkubin avajaisissa miten valtavan suosituksi laji nousee Kuopiossa alle vuodessa. Tällä hetkellä meillä on varausjärjestelmässä reilusti yli tuhat asiakasta. Suuresta kysynnästä johtuen päätimme rakentaa uusia kenttiä Bellanrantaan nopeammassa aikataulussa kuin alun perin suunnittelimme”, toteaa Padel Kuopio Oy:n toimitusjohtaja Antti Pakkala.

Ympärivuotinen laji

Pakkala nimeää lajin suosion syyksi kaksi asiaa: padelin sosiaalisuus ja ympärivuotisuus. Padelia pelataan nelinpelinä, joka tuo peliin sosiaalisen aspektin. Ympävuotisuus on Pakkalan mukaan sekä haaste että mahdollisuus ja yritys päätti tarttua jälkimmäiseen.

”Ensi kesäkuusta lähtien Bellanpuistossa pelataan padelia neljällä ulkokentällä. Tiedämme, että Suomessa padelin kesäsesonki on noin viisi kuukautta toukokuusta syyskuuhun. Padelin pelaaminen ulkokentillä on kuitenkin suuri nautinto ja haluamme tarjota tämän mahdollisuuden mahdollisimman monelle. Bellanpuisto on Kuopion uusi kesäkeidas, jossa voi viettää täydellisen kesäpäivän yhdessä perheen, ystävien tai kollegojen kanssa”, kiteyttää Pakkala.

Tulossa aktiviinen kesäsesonki

Laadukkaiden kenttien lisäksi Padel Kuopio on panostanut alusta asti korkeatasoiseen valmennukseen. Padel Club Finlandin Padel Academy -konseptiin sisältyy klubin valmentajien jatkuva koulutus ja ammattitaidon kehittäminen. Monipuolisia treenejä ja valmennusta halutaan tarjota kilpapelaajien lisäksi kaikille, jotka haluvat oppia lajin perusteet ja saada lajista mahdolli-simman paljon irti.

”Olemme onnistuneet rekrytoimaan huippuvalmentajat Valtteri Nurmisen ja Eino-Matti Nurmisen, jotka ovat erinomaisia esikuvia lajille Kuopiossa. Tulevana kesänä tarjoamme yksityisvalmennuksen lisäksi monipuolisia leirejä ja kursseja Bellanpuiston ulkokentillä. Myös meksikolainen pääavalmentajamme Gabo Loredo on kutsuttu Kuopioon vetämään kursseja, joissa lajitekniikan lisäksi perehdytään lajin kulttuuriin”, Pakkala avaa kesäkauden suunnitelmia.

Lisätietoja:

Antti Pakkala, toimitusjohtaja, Padel Kuopio Oy / Padel Club Finland Bellanranta
antti.pakkala@padelclub.fi, puh. 0400 446 692

———–
Padel Club Finland on vuonna 2016 ensimmäisen padelkeskuksensa Suomeen perustanut yritys, joka operoi tällä hetkellä viidellä padelkeskuksella ja 24 sisäkentällä. Tämänhetkiset Padel-keskukset sijaitsevat Espoon Kilossa ja Suomenojalla, Vantaan Porttipuistossa, Kuopiossa ja Raisiossa. Tänä vuonna yritys avaa Kuopion lisäksi uusia padelklubeja Ouluun, Hyvinkäälle, Poriin, Hämeenlinnaan ja Lappeenrantaan sekä neljä uutta padelkeskusta pääkaupunkiseudulle Myllypuroon, Pirkkolaan, Tammistoon ja Kirkkonummelle.

Padel on mailapeli, jossa yhdistyy tenniksen ja squashin ominaisuudet. Se on hauska ja sopivan haastava laji kunnon kohottamiseen ja soveltuu kaiken tasoisille harrastajille. Koska lajia pelataan aina nelinpelinä, se on myös hyvin sosiaalinen laji. Padel on maailman nopeimmin kasvava urheilulaji. http://www.padelclub.fi