Bellanpuisto

 

Adventure Golfin MM-kisoihin odotetaan maailman ykköspelaajia

06.05.2022

Adventure Golfin MM-kisoihin odotetaan maailman ykköspelaajia

Vuoden 2022 Adventure Golfin MM-kisat World Adventure Golf Masters 2022 järjestetään Kuopion Bellanpuistossa 17.-19.6.2022. Kisaan on ilmoittautunut määräpäivään mennessä 84 pelaajaa yhteensä 12 maasta. Ruotsi on ilmoittanut kisaan vielä nimeämättömät 12 pelaajaa. Se voitti edellisen, vuoden 2019 MM:n joukkuekisan ja otti yleisessä sarjassa kolmoisvoiton.

MM-kisojen järjestelyistä vastaa paikallinen kuopiolainen minigolfseura Kuopio Adventure Golf Club ry yhdessä Suomen Ratagolfliiton kanssa.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Antti Pakkala on erittäin iloinen, että kansainvälinen minigolfliitto World Minigolf Sport Federation WMF myönsi Kuopion Bellanpuistolle kisan järjestämisoikeudet.

”Bellanpuiston Adventure Golf kenttä avattiin kesällä 2019 ja se on ensimmäinen laatuaan Itä-Suomessa. Laji on Suomessa kiinnostavassa vaiheessa Adventure Golf -tyyppisten kenttien määrän kasvaessa. Toivomme, että WAGM 2022 -kisa saa laajaa näkyvyyttä ja tekee lajia tunnetuksi erityisesti nuorten keskuudessa”, toteaa Pakkala.

Mestaruuskisat kahden vuoden tauon jälkeen

Bellanpuiston Adventure Golf -kenttä on tuttu suomalaisille minigolfin kärkipelaajille kahtena aiempana vuonna järjestetyistä Finnish Adventure Golf Masters -kisoista. Onnistuneet kisajärjestelyt, huippukenttä ja kaunis ympäristö Matkailukeskus Saanan palveluineen teki vaikutuksen Suomen huippupelaajiin ja kansainvälisen minigolfliiton WMF:n hallituksen jäseneen Pasi Ahoon.

”WMF ja koko maailmanlaajuinen minigolfperhe odottavat kuumeisesti paluuta kansainvälisiin mestaruuskisoihin kahden vuoden pandemiatauon jälkeen. Kiinnostus Kuopion WAGM:ia kohtaan on ollut vilkasta ja odotamme tapahtumasta hienoa urheilujuhlaa.

Olosuhteet Bellanpuistossa ovat ensiluokkaiset ja olemme vaikuttuneita järjestelytoimikunnan ammattimaisesta työstä. Reilun kuukauden päästä pääsemme korjaamaan työn hedelmät!” kertoo kilpailun johtaja turkulaislähtöinen Pasi Aho, WMF Vice President Sport.

Osanottajat maailman huipulta

Kuopion MM-kisoihin on ilmoittautunut yhteensä 12 maata; määrä mahdollisesti täydentyy vielä lähiviikkoina. Odotetusti ratagolfin suuret maat Ruotsi, USA ja Tsekki ovat tulossa kisaamaan Kuopioon; ennakkosuosikkeihin lukeutuu myös isäntämaa Suomi täydellä joukkueella.

Kuukautta ennen MM-kisaa 14.-15.5 Bellanpuistossa järjestettävän Finnish Adventure Golf -turnauksen jälkeen julkistetaan Suomen joukkueen kokoonpano. Toukokuuun puolivälissä   odotetaan myös Ruotsin nimeävän joukkueensa osallistujat.

Kolmipäiväinen kisatapahtuma

MM-kisoissa kisataan kahdeksassa eri sarjassa. Naisten ja miesten yleisten sarjojen lisäksi kisaan kuuluvat seniorisarjat, juniorit sekä kahden hengen nais-miesparit. Joukkuekilpailuun lasketaan neljän pelaajan yhteistulos. Kukin maa saa lähettää kisaan maksimissaan 12 henkilöä sekä rajoittamattoman määrän junioripelaajia (tänä vuonna 19 vuotta täyttävä tai nuorempi).

Kisatapahtuma on kolmipäiväinen. Sitä edeltää kaksi virallista harjoituspäivää 15.-16.6., jolloin Bellanpuiston citygolfkenttä on suljettu yleisöltä varsinaisten kisapäivien lisäksi. Perjantaina 17.6. ja lauantaina 18.6. pelataan kolme kierrosta klo 8 alkaen; sunnuntaina 19.6. pelataan kunkin sarjan viimeinen seitsemäs kierros, 18 parhaan pelaajan Superfinaali n. klo 12 ja heti tämän jälkeen parikilpailun kaksi finaalikierrosta.

Kisojen viralliset avajaiset järjestetään keskiviikkoiltana 15.6. Kuopion kaupungintalolla. Päättäjäisiä juhlitaan Matkailukeskus Saanassa sunnuntai-iltana 19.6.

Yleisö on erittäin tervetullut seuraamaan kisaa paikanpäälle, sisäänpääsy on ilmainen. Sunnuntain kisatapahtumat kuvataan ja kisalähetystä voi seurata suorana Suomen Ratagolfliiton YouTube-tilillä.

Lisätietoja:

Pasi Aho, WMF Vice President Sport
puh. 49 (0)172 / 839 2963
sähköposti; vice-president-sport@minigolfsport.com

Antti Pakkala, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
puh. 0400 446 692
sähköposti: antti.pakkala@bellanpuisto.fi

Tapahtumien verkkosivut:
www.wagm2022.fi (englanniksi)
www.fiagm2022.fi