Bellanpuisto

 

Adventure Golfin MM-kisoissa Kuopiossa nähdään lajin huiput

21.05.2022

Adventure Golfin MM-kisoissa Kuopiossa nähdään lajin huiput

Vuoden 2022 Adventure Golfin MM-kisat World Adventure Golf Masters 2022 järjestetään Kuopion Bellanpuistossa 17.-19.6.2022. WAGM järjestettiin edellisen kerran Ruotsissa 2019 eli nyt kisataan jälleen kahden vuoden koronatauon jälkeen.  Kisaan on ilmoittautunut 99 pelaajaa yhteensä 13 maasta; kaukaisimmat pelaajat Intiasta ja Afrikasta. Ruotsilla on erittäin vahva joukkue kaikissa sarjoissa ja odotukset sen mukaiset.

Suomi haastaa Ruotsin

Odotetusti ratagolfin suuret maat Ruotsi, USA ja Tsekki ovat tulossa kisaamaan Kuopioon; ennakkosuosikkeihin lukeutuu myös isäntämaa Suomi täydellä 12 hengen joukkueella.

Kuopion Bellanpuiston kentällä nähdään mm. vuoden 2019 miesten ja yleisen sarjan voittaja Gunnar Bengtsson sekä naisten senioreiden ykkönen Annelie Lundell Ruotsista, vuoden 2018 miesten sarjan voittaja Tsekin Daniel Vlcek sekä saman kisan yleisen sarjan ykkönen Daniel Moser Sveitsistä.

Vlcekille Bellanpuiston Adventure Golf -kenttä on tullut tutuksi kaksista aiemmista kisoista. Hän voitti vuoden 2021 Finnish Adventure Golf Masters -kisan (FiAGM) miesten sarjan ennen Marko Nuotiota ja sama järjestys oli miehillä myös yleisessä sarjassa.

Viime viikonloppuna kärjen järjestys meni uusiksi Kuopion FiAGM 2022 -kisassa, kun miesten ja yleisen sarjan järjestys oli Aki Sillman, Tom Ahlberg, Marko Nuotio. Heidät kaikki nähdään kesäkuussa maajoukkuepaita päällä. Gunnar Bengtsson löytyi tällä kertaa tuloslistasta sijalta 4. ja Daniel Vlcek sijalta 8.

Ensiluokkaiset olosuhteet Bellanpuistossa

MM-kisojen järjestelyistä vastaa paikallinen kuopiolainen minigolfseura Kuopio Adventure Golf Club ry yhdessä Suomen Ratagolfliiton kanssa.

”WMF ja koko maailmanlaajuinen minigolfperhe odottavat kuumeisesti paluuta kansainvälisiin mestaruuskisoihin kahden vuoden pandemiatauon jälkeen. Kiinnostus Kuopion WAGM:ia kohtaan on ollut vilkasta ja odotamme tapahtumasta hienoa urheilujuhlaa.

Olosuhteet Bellanpuistossa ovat ensiluokkaiset ja olemme vaikuttuneita järjestelytoimikunnan ammattimaisesta työstä. Tasan kuukauden päästä pääsemme korjaamaan työn hedelmät!”, kertoo kilpailun johtaja, turkulaislähtöinen Pasi Aho, WMF Vice President Sport.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Antti Pakkala on erittäin iloinen, että kansainvälinen minigolfliitto World Minigolf Sport Federation WMF myönsi Kuopion Bellanpuistolle kisan järjestämisoikeudet.

”Bellanpuiston Adventure Golf kenttä avattiin kesällä 2019 ja se suunniteltiin lähtökohtaisesti  tavoitteena kansainväliset kisat. Laji on Suomessa kiinnostavassa vaiheessa Adventure Golf -tyyppisten kenttien määrän kasvaessa. Toivomme, että WAGM 2022 -kisa saa laajaa näkyvyyttä ja tekee lajia tunnetuksi erityisesti nuorten keskuudessa”, toteaa Pakkala.

Kolmipäiväinen kisatapahtuma

MM-kisoissa kisataan kahdeksassa eri sarjassa. Naisten ja miesten yleisten sarjojen lisäksi kisaan kuuluvat seniorisarjat, juniorit sekä kahden hengen nais-miesparit. Joukkuekilpailuun lasketaan neljän pelaajan yhteistulos. Lisäksi kisa huipentuu kaikkien sarjojen yhteiseen Superfinaaliin. Kukin maa saa lähettää kisaan maksimissaan 12 henkilöä sekä rajoittamattoman määrän junioripelaajia (tänä vuonna 19 vuotta täyttävä tai nuorempi).

Kisatapahtuma on kolmipäiväinen. Sitä edeltää kaksi virallista harjoituspäivää 15.-16.6., jolloin Bellanpuiston citygolfkenttä on suljettu yleisöltä varsinaisten kisapäivien lisäksi. Perjantaina 17.6. ja lauantaina 18.6. pelataan kolme kierrosta klo 8 alkaen; sunnuntaina 19.6. pelataan kunkin sarjan viimeinen, seitsemäs kierros, 18 parhaan pelaajan Superfinaali n. klo 12 ja heti tämän jälkeen parikilpailun kaksi finaalikierrosta.

Kisojen viralliset avajaiset järjestetään keskiviikkoiltana 15.6. Kuopion kaupungintalolla. Päättäjäisiä juhlitaan Matkailukeskus Saanassa sunnuntai-iltana 19.6.

Yleisö on erittäin tervetullut seuraamaan kisaa paikan päälle, sisäänpääsy on ilmainen. Sunnuntain kisatapahtumat kuvataan ja kisalähetystä voi seurata suorana Suomen Ratagolfliiton YouTube-tilillä.

Kuvassa Ruotsin Annelie Lundell

WAGM 2022 osallistujat kategorioittain